MIJN WERELD REDDEN

MIJN WERELD REDDEN

Wat was het warm, het hitteplan in werking getreden, nu is het wachten op de herfststormen en de overstromingen. Nee ik ben geen onheilsprofeet die zout in de wonde strooit, ik strooi met wat anders. Ik strooi met: “Zie er maar mee om te gaan”, en als het ondragelijk wordt kom dan maar bij mij uithuilen. Meer kan ik niet doen, je hebt me met handen en voeten gebonden. Jawel,… ik kan mijn armen spreiden om je te ontvangen, een kopje thee voor je zetten en je vertellen dat

het levenspad wat je loopt zuiver is, universeel en met alles verweven. Mooie woorden waar je niets mee kunt aanvangen. Toch…..pak het maar ergens beet en als het ongrijpbaar is zet dan je tanden erin, “zie er maar mee om te gaan”. Ik snap het, het is te warm om je ermee bezig te houden, je denkt er eerder aan om een airco te kopen, de buren hebben er ook al een gekocht. Wat is het warm.

Mag ik een piepklein vraagje stellen? Jij bent het toch die het zo warm heeft? En je denkt dat een airco de oplossing is, weet je dat zo zeker? Heb je niet een heeeeeeel klein beetje het gevoel dat je het voor je uitschuift? Je wilt een oplossing? Afhankelijkheid is de oplossing, als alles met elkaar verweven is dan is de schering afhankelijk van de inslag. Als jij het warm hebt  ben jij de enige die er iets aan kunt doen, een airco is geen oplossing, dat is jezelf verschuilen achter een masker, de realiteit voor je uitschuiven. Natuurlijk ben je goed bezig: je scheidt je afval je koopt alleen milieubewuste spullen, je bent een milieubewust zelfstandig mens. Weet je dat zeker? Je bent niet afhankelijk? Afhankelijk van een airco, en de rest van de wereld… Een wereld die jouw afhankelijkheid niet bij kan houden, een wereld die hard moet hollen om in je behoefte te voorzien, het zweet gust over haar rug. Ja maar… wat wou je zeggen? Wees stil… zie er maar mee om te gaan, je afhankelijkheid. Nee, hoe zou ik een oplossing voor je kunnen hebben. Dat is mijn oplossing, jij hebt het warm en die airco… volgend jaar word het nog heter.

Ik heb iets voor je: een plekje op een lange bank waar je kunt leren afhankelijk te zijn, afhankelijk te zijn van oefeningen om te realiseren dat je er niets aan kunt doen. Tot de ontdekking komen dat alles voor je bestaan vanzelf gaat en dat je er niets voor hoeft te doen. Doe dan ook niets… dat is moeilijk hé, niets doen. Blijf stil zitten kijk eens naar je ademhaling, nee… niets doen, kijken… Je ademhaling gaat “Van-zelf”, je hoeft er niets aan te doen, bemoei je er niet mee. Wat een inspanning om overal vanaf te blijven, je denkt dat er van alles moet om je leven comfortabel en compleet te maken, maar alles is je al eigen. Je levenspad is zuiver en je gelooft het niet, je denkt dat er van alles aan mankeert. Ga stil zitten, dat is beter dan een airco.

Hoe staat het trouwens met je verwarming, is die al winterklaar? Wat is het koud hé

Samen met alle wezens in het universum verwerf je boeddhaschap.

 

Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2018
Please follow and like us: