Publicaties

Regelmatig publiceren we hier artikelen. Hier vindt u een overzicht van die artikelen. Klik op een titel om het gehele artikel te lezen.

Zengroep Leiden

Elke woensdagavond is er in Leiden de mogelijkheid zen-meditatie te beoefenen. Een groep ervaren zenstudenten van Suiren-Ji begeleiden dit.

Adres: Yoga-Sucasa, Middelweg 1a te Leiden

Deur open om 20.15 uur. Start meditatie klokke 20.30 uur

Neem je eigen kussentje mee.

Activiteiten Suiren Ji

Het zencentrum biedt ruimte voor het onder begeleiding beoefenen van zenmeditatie in de ruimste zin van het woord en organiseert allerlei activiteiten zoals meditatieavonden en -dagen. Tevens worden er meerdaagse retraites (sesshins)gehouden en lezingen gegeven.

CEREMONIE

Terwijl ik wierook offer aan KannonSama in de tuin van onze tempel komt ze naast mij staan en zegt: ‘ Waarom steek je wierook aan voor zo’n stom stuk steen.’ Ik antwoord: Voor jou is het een stom stuk steen, voor mij is het een expressie van de geest. Door wierook te offeren houd ik de geest levend.

Nieuws

Introductietraining

Op 10 oktober start de eerstvolgende beginnerstraining. De training omvat 8 dinsdagavonden die beginnen om 20.00 uur. Tijdens deze introductietraining wordt de basis gelegd voor tegenwoordigheid van geest en een helder leven.