PLEISTERPLAATS DOORNIKSHAGE

Ontwikkeling zentuin

Nu ons zencentrum is verbouwd en ingericht zijn we de tuin onderhanden aan het nemen. Er is een Japanse toegangspoort, een vijver een mostuin en een grindtuin gecreëerd. We willen onze tuin ook open stellen voor publiek, zodat u even tot rust kunt komen na een wandeling, daarvoor hoef je geen zenboeddhist te zijn. In het voorjaar willen we een Japans prieel (Yokaze) bouwen waar u lekker uit de wind kunt zitten. Maar nu al kunt u in onze tuin terecht, er staan een paar tuinstoelen en als u het koud krijgt kunt u altijd aanbellen voor een kopje thee om weer warm te worden. De bel zit links aan de buitenkant van de poort.

HUIS DOORNIK

Ons zencentrum is gevestigd op de plek waar vroeger kasteel Doornik heeft gestaan en nu de hofstee "Huis Doornik" staat. We hebben onze tuin afgescheiden met een beukenhaag. Vandaar de naam Doornikshage en omdat we midden in een wandelgebied liggen, willen we een pleisterplaats zijn voor iedereen die een rustig plekje zoekt om op adem te komen.

de tuin

Nieuws

sesshin

Deze week (van 2-9 maart) vindt een sesshin plaats in het zencentrum, een 7-daagse stilte retraite. Geinteresseerden zijn van harte uitgenodigd om in de avond mee te komen zitten.