10 september 2017: kennismaking met boeddhistische cultuur

Op zondag 10 september organiseert het zencentrum op het eigen buitenterrein tussen 10.00 en 17.00 uur een evenement met kraampjes, workshops en lezingen. Deelname en toegang is kosteloos.

DE CULTUUR VAN HET BOEDDHISME

Op 10 september van 10.00 tot 17.00 uur kunt u vrijblijvend kennis maken met de cultuur van het Boeddhisme. Er zijn demonstraties kalligraferen, theeceremonie, boogschieten, zwaardkunst, workshops, Taiso ( Lichaamsoefeningen gebaseerd op ‘Do In) meditatie, tai chi, lezingen enz. Op ons buiten terrein staat een twintigtal kraampjes met informatie over trainingen en cursussen, boeddhabeeldjes, boeken, wierook en aanverwante artikelen. U kunt kosteloos de workshops, demonstraties en lezingen bijwonen. Het evenement vindt plaats op Huize Doornik 1 te Bemmel. We zijn het best te bereiken per voet, fiets of openbaar vervoer. Vanaf een van de nabijgelegen parkeergelegenheden in Park Lingezegen is het 5 tot 15 minuten wandelen.

Van oudsher heeft het boeddhisme een grote invloed op het maatschappelijk gebeuren in boeddhistische landen. Kunst en cultuur gebruiken het boeddhisme als basis. De theeceremonie, bloemschikken, dichtkunst, boogschieten en zwaardkunst zijn bij uitstek voorbeelden die verweven zijn met het boeddhisme. Maar ook zandmandala’s, thangka’s beeldhouwkunst en houtsnijwerk worden gebruikt als training en concentratie oefening. Zelfs de vegetarische keuken is onder invloed van het boeddhisme tot kunst verheven en heet Shojin Ryori wat ‘koken voor een helder bewustzijn’ betekent.

Wij hopen u op 10 september met een kopje thee te kunnen verwelkomen. Het programma treft u hier als bijlage aan.

Nieuws

Introductietraining

Op 10 oktober start de eerstvolgende beginnerstraining. De training omvat 8 dinsdagavonden die beginnen om 20.00 uur. Tijdens deze introductietraining wordt de basis gelegd voor tegenwoordigheid van geest en een helder leven.